Спорт

Новак напада 25. гренд слем титулу: Зглоб ме више не боли, сам себи сам највећа претња

Новак Ђоковић у недељу почиње одбрану трофеја на Аустралијан опену, а на конференцији за медије рекао је да је повреда зглоба прошлост, ко и да је сам себи највећа претња на турниру који је освајао 10 пута у каријери
Новак напада 25. гренд слем титулу: Зглоб ме више не боли, сам себи сам највећа претњаGetty © Phil Walter

Новак се у Мелбурну осећа као код куће, о чему сведочи и 10 освојених гренд слемова на "Род Лејвер арени", али Ђоковић жели да још једном успешно започне сезону, која би могла да му буде једна од најуспешнијих у каријери.

"Сам себи сам највећа претња, то је увек тако, а онда и сви други најбољи тенисери света. Од неких се очекује више него од других, али ово је слем, 128 играча. Зна се шта слемови значе у нашем спорту, на овим турнирима сви желе да одиграју најбоље", рекао је Новак на конференцији за медије.

Српски тенисер имао је у претходном периоду повреду злоба руке, али каже да је то иза њега.

"Зглоб ми је добро. Имао сам времена од последњег меча са Де Минором до сада. Добро тренирам, не осећам бол на тренинзима, видећемо како ће даље бити. Није озбиљно као повреде које сам имао 2021. и прошле године, то су биле теже повреде. Не могу да предвидим хоће ли се вратити", рекао је Ђоковић.

Најбољи светски тенисер прокоментарисао је и новину у Мелбурну - турнир ће почети у недељу, дан раније него што је то уобичајено, како би се избегло играње мечева дубоко у ноћи.

"То је један од мотива да се почне у недељу. Ролан Гарос такође почиње у недељу, то ће помоћи да се боље организује распоред како не би било прекасних мечева. Хајде да видимо како ће испасти", изјавио је први носилац у Мелбурну.

Олимпијска година је и нова прилика да Ђоковић нападне златни слем (освајање сва четири гренд слем турнира уз златно на Олимпијским играма).

"Не кријем своје циљеве - желим да освојим сваки слем, али само се надам сада да могу да почнем сезону победом у Мелбурну. Ово је терен на којем сам постизао велике ствари. Надам се да могу да будем близу нивоа који сам приказао прошле године, то је био један од највиших нивоа које сам приказао у својој каријери. Дуга је година, прво да видимо шта ће бити у Мелбурну", рекао је Ђоковић.

Новак напад на 25. гренд слем титулу у каријери почиње у недељу ујутру по средњоевропском времену, противник од 9.00 сати је млади Хрват Дино Прижмић.

image