Спорт

Мари: Ни Новак се не смеје када излази на терен

Некада најбољи тенисер света дао је неке интересантне одговоре уочи новог наступа на Аустралијан опену
Мари: Ни Новак се не смеје када излази на теренGetty © Michael Dodge / Stringer

Енди Мари је пет пута играо у финалу Аустралијан опена. Четири је изгубио од Новака Ђоковића, а један од Роџера Федерера. Ипак, уочи новог гренд слема у Мелбурну, Британац се налази у другачијој фази каријере.

Он је сада далеко од играча који спадају у круг фаворита, а тежак посао имаће већ на старту турнира.

Њему ће ривал бити 30. носилац Аргентинац Томас Мартин Ечевери. Разговарајући с медијима уочи турнира, Мари је био упитан како приступа мечевима када зна да није у најбољој форми и да ли користи неке методе које би могле да га насмеју и опусте пред излазак на терен.

Његов одговор је био нешто другачији него што су можда медији очекивали.

"Не, никако нећу у Мелбурну изаћи на терен кикоћући се. То се неће десити. Више се ту ради о томе како се носити са фрустрацијом и разочарањем када играте. Не видим ни да се Новак (Ђоковић) смеје и збија шале када игра своје мечеве. Никада нисам видео такве ни Роџера (Федерера) ни Рафу (Надала). Не ради се о томе", подвукао је Мари.

Британац је додао да су у питању другачије ствари које помажу.

"Биће да је пре до тога како третирате себе у тим тренуцима, можда је боље бити блажи према себи, људима око тебе, смањујући очекивања, конролишући оно што можете да контролишете", додао је Мари.

image
VV inauguration
banner