Спорт

Тек јој је 19, а већ зна шта хоће: Могу до двоцифреног броја гренд слем титула

Коко Гоф је освојила Ју-Ес опен прошле године, ВТА турнир у Окленду на почетку ове и спада у најужи круг кандидата за трофеј на предстојећем Аустралијан опену
Тек јој је 19, а већ зна шта хоће: Могу до двоцифреног броја гренд слем титулаGetty © Hannah Peters / Staff

Америчка тенисерка Коко Гоф изјавила је на конференцији за медије пред меч првог кола Аустралијан опена, да осећа да у будућности може да освоји двоцифрен број гренд слем трофеја.

Гоф ће се у првом колу турнира у Мелбурну састати са словачком тенисерком Аном Каролином Шмидловом у понедељак у два сата након поноћи.

"Осећам да могу да освојим двоцифрен број гренд слем пехара. Не могу да кажем колико је то, тај број ће се мењати у зависности како буде ишла моја каријера. Али у овом тренутку бих рекла да ми двоцифрен број изгледа веома импресивно. Не знам да ли ћу успети, али верујем да је то веома висок циљ. Верујем да када себи постављам високе циљеве да ми то помаже да верујем да могу и да их остварим", истакла је Американка.

Додаје да је успех на Олимпијским играма један од приоритета у овој години.

"У телефону сам записала да ми је циљ да освојим медаљу. Да будем искрена, није ми уопште важно у чему, синглу, дублу или миксу. Није ми важно ни да ли ће то бити златна, сребрна или бронзана медаља. Свака је добра. Добро, није да није важно. Волела бих злато у синглу, мада сам свесна да то није исто као освојити гренд слем. Мој план је да играм сва три такмичења, али тек треба да видим са киме", закључила је Гоф.

Ова 19-годишњакиња је свој први гренд слем трофеј освојила прошле сезоне на Ју-Ес опену.

image