Спорт

Човек који мења све - Де Брујне се вратио и извукао Ситију победу

Манчестер сити је успео да направи велики преокрет и савлада у гостима екипу Њукасла са 3:2, а јунак тријумфа био је Кевин Де Брујне, који је у финишу меча ушао са клупе и уписао погодак и асистенцију
Човек који мења све - Де Брујне се вратио и извукао Ситију победуGetty © Stu Forster

Колики утицај може имати један фудбалер, па макар био он и Манчестер ситија, најбоље је показао Белгијанац у свом првом мечу у Премијер лиги, још од прошле сезоне.

Де Брујне је недавно у ФА купу уписао први наступ у овој сезони, тачније први од како се повредио у финалу Лиге шампиона против Интера.

Сити се мучио на гостовању у Њукаслу, био надомак да проспе не само један, већ и сва три бода, а онда је у игру ушао "мађионичар" и променио ток и резултат.

Сити је од 26. минута имао предност, пошто је Силва погодио на асистенцију Вокера.

Уследио је прави шок за "грађане" до краја првог дела меча.

У само два минута размака, Њукасл постиже два гола и долази до преокрета.

Прво је Исак у 35. минуту донео изједначење, да би на готово пресликан начин (улазак у средину са леве стране и шут десном ногом) Гордон комплетирао преокрет "сврака".

Дуго је на семафору стајало 2:1 за домаће, па је Гвардиола реши да у ватру баци свог љубимца.

Де Брујне је у игру ушао у 69. минуту, да би пет минута касније постигао погодак.

Деловало је да ће Њукасл успети да одбије налете гостију и дође до бода, али је Де Брујне у надокнади времена проиграо Боба, који постиже гол за нови преокрет и победу тима из Манчестера.

image
VV inauguration
banner