Спорт

"Тренирам с Новаком, а плашим га се! Али онда ми је рекао шта мисли о мојој игри..."

Дејн Свини стигао је до главног жреба на Аустралијан опену као домаћи играч кроз квалификације, пошто је остварио три победе, а потом је мало недостајало да направи највеће изненађење првог дана турнира
"Тренирам с Новаком, а плашим га се! Али онда ми је рекао шта мисли о мојој игри..."Getty © Julian Finney / Staff / Kelly Defina / Stringer

Он је у првом колу као 257. играч света умало савладао 22. носиоца Франсиска Серундола, пошто је изгубио 3:2 после три сата и 23 минута игре.

Овај 22-годишњи тенисер је после пораза открио и да му је веома значило што је уочи почетка турнира имао прилике да тренира са Новаком Ђоковићем.

Млади Аустралијанац је очито био у чуду због тога што је имао прилике да изблиза види како функционише, како је рекао, најбољи тенисер свих времена.

"Само та његова аура... Био сам мало застрашен на почетку тренинга, али Новак је учинио да се осећам пријатно. Он је таква легенда. Шалио се све време. Добро сам ударао лоптицу и он ми је јасно рекао да сам одлично играо. Тако да ми је било јако пријатно. Сама та чињеница да сам пребацивао са најбољим тенисером у историји... Било је то нестварно искуство", рекао је Свини после пораза од Серундола.

Није Новак успео да му "помогне" да направи чудо и стигне до другог кола турнира, али је Свини успео да храбром игром "купи" домаће навијаче.

image