Спорт

Партизан се емотивно опростио од Милојевића: И највећи борци некада одлазе...

Кошаркашки клуб Партизан на емотиван начин опростио се од некадашњег капитена Дејана Милојевића
Партизан се емотивно опростио од Милојевића: И највећи борци некада одлазе...© KK Partizan

Дејан Милојевић је преминуо у 47. години од последица срчаног удара.

Кошаркашки савез Србије је потврдио тужне вести, а од великог Дејана опростио се и његов Партизан.

"КК Партизан је током данашњег дана примио вест да је некадашњи играч и капитен црно-белих, легендарни Дејан Милојевић имао тежак срчани удар током вечере у Солт Лејк Ситију, где се налазио са својим НБА клубом. Касније током дана, из Америке је стигла потврда да је један од највећих бораца ког су кошаркашки терени у Србији и региону икада видели преминуо", наводи се у тексту.

Дејан Милојевић је најбоље играчке дане провео у Партизану, са којим је освајио две титуле националног првака.

У дресу Партизана, Милојевић је на утакмици Евролиге, 2. децембра 2004. године имао рекордни индекс корисности 55 против Олимпијакоса (35 поена и 14 скокова).

Уз бројна индивидуална признања и капитенску траку, Милојевић је срца навијача Партизана освојио као бескомпромисни борац и човек који је био спреман да на терену остави и последњи атом снаге.

У име КК Партизан речи саучешћа породици Милојевић упутио је председник црно-белих, Остоја Мијаиловић.

"Веома ме је потресла вест коју сам примио о прераном одласку великог Дејана Милојевића. Био је истински борац и човек за пример. Неко на чији су се карактер угледали многи клинци који су касније постали нови кошаркашки идоли. Породици Милојевић и свим људима којима је Дејан прирастао срцу упућујем речи саучешћа", изјавио је Мијаиловић.

image