Спорт

Три кандидата за наследника Ћавија - освајач Лиге шампиона, клупска легенда и необично име

Фудбалери Барселоне изгубили су 3:5 против Виљареала, што је после серије лоших резултата довело до неочекиване изјаве тренера Ћавија Ернандеза, који је најавио да ће на крају сезоне напустити место тренера
Три кандидата за наследника Ћавија - освајач Лиге шампиона, клупска легенда и необично имеGetty © Eric Alonso / Stringer

Славни фудбалер је рекао да ће његов мандат на клупи каталонског гиганта бити завршен у јуну чак и у случају да његов тим освоји Лигу шампиона.

Наравно, таква изјава одмах је довела до спекулација ко би Ћавија могао да наследи на месту тренера. До краја сезоне остала су још четири месеца, а шпански медији помињу три кандидата.

Први кандидат који се помиње је Тијаго Мота. Он у Болоњи гаји специфичан стил игре који се "коси" са оним што је пракса у Барселони, али би он могао да у том клубу започне нову еру.

"Када буде вести о мојој будућности, знаћете. Искључиво сам фокусиран на моју садашњост, а то је Болоња. Уживам у овом тренутку, фантастично је и то понајвише због наших навијача", рекао је Мота када је био упитан о могућем доласку у Барсу.

Као други кандидат се помиње Рафаел Маркез. Некадашњи штопер Барселоне и капитен репрезентације Мексика данас је тренер Барсиног Б тима, те одлично познаје систем у клубу.

"Не можете рећи 'не' таквој прилици. Ако дође, покушаћу да будем на располагању", рекао је Маркез.

И на крају, као трећа опција, помиње се Луис Енрике. Некадашњи тренер био је последњи који је водио Барселону до титуле првака Европе 2015. године, а он би могао да стигне само ако напусти клупу Пари Сен Жермена.

И о томе се већ одавно спекулише у Паризу, па остаје да се види да ли ће и колико Барселона бити спремна да чека такав могући развој ситуације.

image