Спорт

Супербоул спектакл је реприза 2020: Канзас сити и Сан Франциско у великом НФЛ финалу

У великом Супербоулу НФЛ-а за сезону 2023/24 играће Канзас Сити чифси и Сан Франциско фортинајнерси, одлучено је после недељних финала конференција
Супербоул спектакл је реприза 2020: Канзас сити и Сан Франциско у великом НФЛ финалуGetty © Patrick Smith / Staff

Биће то реприза финала из 2020. године, када су Чифси после великог преокрета у последњој четвртини успели да стигну до шампионског прстена (31:20).

Овога пута, Чифси су до четврте победе у финалима конференције у последњих пет година стигли преко Балтимор Рејвенса 17:10, после феноменалног првог полувремена у ком су ношени Патрик Махоумсом стигли до недостижне предности. Рејвенси су у наставку успели само да ублаже заостатак, али не и да стигну до преокрета.

Актуелним НФЛ шампионима, у финалу ће се супротставити Фортинајнерси. Екипа из Сан Франциска је у спектакуларном мечу против Детроит Лајонса славила 34:31.

"Лавови" су имали великих 24:7 после првог полувремена, али ношени Џејком Мудијем и Џередом Гофом, Фортинајнерси су успели да направе велики преокрет. Чак три тач-дауна, уз два филд-гола, повели су Сан Франциско ка великом преокрету и шанси за реванш у Супербоулу.

Предстојећи Супербоул биће 58. у низу и на програму је 11. фебруара, а играће се на "Алиџијант" стадиону у Невади, дому Лас Вегас рајдерса.

image
VV inauguration
banner