Спорт

Историјски преокрет у НФЛ - губили 27:0, па у последњој секунди прошли даље

Невероватна утакмица у плеј-офу НФЛ лиге одиграна је у Џексонвилу где је домаћи тим успео да стигне до преокрета какав се ретко виђа
Историјски преокрет у НФЛ - губили 27:0, па у последњој секунди прошли даљеGetty © Courtney Culbreath / Stringer

Џексонвил јагуарси креирали су трећи највећи преокрет у историји плеј-офа НФЛ-а након што су у ноћи између суботе и недеље у лудој утакмици победили Лос Анђелес чарџерсе 31:30.

Гости су крајем првог полувремена водили 27:0, али су у епском "распаду" у другом полувремену успели да изгубе утакмицу и на тај начин окончају своју сезону.

Квотербек Џексонвила Тревор Лоренс отворио је утакмицу са четири пресечена додавања, да би до краја меча бацио четири тачдауна за укупно 288 освојених јарди. Лоренсу су током првог полувремена навијачи звиждали, самопоуздање му је видљиво било ниско, али је успео да се врати и искреира један од највећих "камбекова" свих времена.

Јагуарси су били потпуно изгубљени на почетку утакмице. Лоренсе је промашивао додавања, одбрана је пуштала на све стране и Чарџерси су имали победу у рукама и пре него што се отишло на паузу између полувремена. Пет минута пре одмора имали су 24:0 и лопту на шест јарди. Нису успели направити још један тачдаун, погодили су само филд гол и до краја утакмице више нису претили.

Јагуарси су се мало по мало враћали, а пет и по минута пре краја су након тачдауна за 30:26 успешно одрадили конверзију за додатна два поена и смањили водство Чарџерса на само два поена заостатка.

Кључан тренутак догодио се минут и 27 секунди пре краја када су храбри Јагуарси на четвртом покушају за један јард на 41 јарду од "енд зоне" успели да освоје нови први покушај. Из њега је Патерсон уз звук сирене погодио филд гол за коначних 31:30 и велико славље у Џексонвилу.

image