Спорт

Меси разбеснео навијаче у Хонгконгу, власти одбијају да плате због неиграња Аргентинца

Велико разочарање уследило је када је потврђено да се аргентински великан неће појавити на терену
Меси разбеснео навијаче у Хонгконгу, власти одбијају да плате због неиграња АргентинцаGetty © Fred Lee / Stringer

Фудбалер Интера из Мајамија Лионел Меси изјавио је да се нада да ће играти на пријатељској утакмици у Токију против Висел Кобеа.

Меси у недељу није играо за Мајами у Хонгконгу у пријатељској утакмици против екипе из локалне лиге.

Аргентинац осећа нелагоду у бутном мишићу, због чега је стручни штаб одлучио да је најпаметније да прескочи дуел који су тамошњи навијачи жељно чекали.

Овај потез аргентинског фудбалера наљутио је локалне власти, организаторе и навијаче, који су тражили да им се врати новац.

Због кршења уговора постоји могућност и да власти у Хонгконгу одустану од плаћања договореног износа организаторима сусрета јер је постојала клаузула по којој је Лео морао да одигра барем 45 минута.

Меси, који је ретко причао са медијима откако је у јулу прешао у Интер, појавио се потом конференцији за медије одржаној у луксузном хотелу у Токију.

"Осећам се веома добро у односу на претходних неколико дана. Зависи како ће бити на тренинзима, а да будем искрен, још не знам да ли ћу моћи да играм. Али осећам се много боље и заиста желим да играм", рекао је Меси.

Он није доживео истегнуће, али снимци показују да постоји одређени замор мишића.

"Нисам имао среће што нисам могао да играм у Хонгконгу. Имао сам проблема са повредом и било ми је веома тешко да играм. Нажалост, у фудбалу, разне ствари могу да се догоде током утакмице, да се догоде повреде. Штета, јер увек желим да учествујем, желим да будем тамо, чак и више када се ради о утакмицама у којима путујемо далеко, где су људи узбуђени што ће гледати наше мечеве."

Утакмица између Висел Кобеа и Интера биће одиграна у среду у Токију.

"Надам се да могу да се вратим и одиграм утакмицу у Хонгконгу. Штета је што нисам могао да учествујем", додао је аргентински фудбалер.

image