Спорт

Тите пред меч са Србијом: Фаворити смо док не искорачимо на терен

Селектор Бразила, Тите, прихвата улогу фаворита у дуелу са Србијом, али каже је то на снази само до тренутка док играчи не истрче на терен.
Тите пред меч са Србијом: Фаворити смо док не искорачимо на теренGetty © Mohamed Farag

Србија и Бразил играју у четвртак меч првог кола на Светском првенству у Катару, а селектор "кариока" упозорава на важност тог меча.

"Прва утакмица је изузетно важна, ово је највеће такмичење на свету, сањамо да будемо победници, поштујемо ривале, али морамо и себе", изјавио је Тите.

Он је говорио о квалитетима "орлова" и открио на шта ће посебно обратити пажњу.

"Србија има доста искуства, добре резултате иза себе. Веома их поштујемо, пратимо их, имали су неке повреде... Сигуран сам да ће сви бити спремни. Ми смо фаворити, али само док не изађемо на терен. Посебно морамо да обратимо пажњу на њихове офанзивне каракеристике", објаснио је Тите.

Селектор Бразила није желео да открије састав како не би "открио карте", али је рекао да му пет измена пружа више могућности.

"Из искуства које имам са овим поднебљем, добра је ствар што имамо пет измена. То нам даје могућност да мењамо ритам током утакмице", истакао је Тите.

Он је, ипак, открио да има на уму два или три модела игре, а да ће изабрати онај који је "најбољу у односу на карактеристике које има Србија".

Капитен Тијаго Силва позвао је Бразилце да буду уз национални тим.

"Осећамо и верујемо у себе и све што смо урадили. У доброј смо ситуацији, сви смо здрави, верујте у нас и будите сигурни да смо спремни да дамо све од себе. Срећни смо када смо заједно, имамо сјајан микс искуснијих и старијих играча", рекао је Тијаго Силва.

Фудбалер Челсија предводио је Бразил као капитен и на Мундијалу 2014. године.

"Спреман сам и захвалан на прилици да будем капитен Бразила, као и да будем део тима у овим годинама. Морамо да будемо спремни, јер знамо колико је важна прва утакмица, никако не би било добро да буде нерешено због пролаза у нокаут фазу", навео је капитен Бразила.

image