Спорт

Одбијена жалба, Овермарс због неприкладних порука колегиницама, ван фудбала годину дана

Међународна фудбалска федерација одбила је жалбу некадашњег холандског репрезентативца Марка Овермарса да обавља било какву функцију у професионалном фудбалу у наредних годину дана, преноси холандски Тајмс
Одбијена жалба, Овермарс због неприкладних порука колегиницама, ван фудбала годину данаGetty © Photonews

"Добили смо поруку од две реченице. Прва реченица каже да је жалба одбијена, а друга реченица каже да ће трошкове сносити Овермарс. Сада морамо путем ФИФА портала да тражимо образложење. Прошли пут је потрајало", рекао је Овермарсов представник Френк Нерворт.

Холандски спортски суд (ИСР) одлучио је у новембру прошле године да забрани Овермарсу обављање било какве функције у холандском фудбалу на период од две године, од којих је једна условна.

Фудбалски савез Холандије (КНВБ) прихватио је одлуку ИСР-а и почетком јануара И забранио Овермарсу да обавља било какву функцију у професионалном фудбалу у наредних годину дана на глобалном нивоу, пошто је слао неприкладне поруке колегиницама.

Суспензија Овермарса је на снази од 16. новембра прошле године.

ФИФА је почетком године прихватила захтев КНВБ и суспензију Овермарсу проширила на глобални ниво. Холанђанин је тада био на позицији спортског директора белгијског Антверпена, али је због суспензије морао да се повуче са ове функције.

Овермарс је у фебруару 2022. године напустио функцију спортског директора Ајакса због "неприхватљивог понашања" према колегиницама.

Он се потом извинио због свог понашања. Нерворт је изјавио да ће Овермарс у наредном периоду да одлучи да ли ће се жалити Суду за спортску арбитражу (ЦАС) у Лозани.

image
VV inauguration
banner