Спорт

"Орлове" чека спектакл у Стокхолму - Ибра ће последњу фудбалску реч имати против Србије

Фудбалска репрезентација Србије биће ривал селекцији Шведске 8. јуна у Стокхолму - у последњем мечу који ће Златан Ибрахимовић одиграти у каријери
"Орлове" чека спектакл у Стокхолму - Ибра ће последњу фудбалску реч имати против СрбијеGetty © Michael Campanella

Ибрахимовић је у јуну 2023. године окончао каријеру и рекао "збогом" професионалном фудбалу, али ће последњи меч одиграти у дресу Шведске - и то баш против Србије.

Председник Фудбалског савеза Србије Драган Џајић председавао је седницом Извршног одбора у Старој Пазови, на којој су чланови Одбора ФСС упознати о програму припрема за ЕВРО 2024. године.

Верификовани су уговори за одигравање пријатељских утакмица против Русије (21. марта), Kипра (25. марта), Аустрије (4. јуна) и Шведске (8. јуна).

"Посебно нам импонује чињеница да ће се на утакмици у Стокхолму од активног играња опростити звезда европског и светског фудбала Златан Ибрахимовић", навео је у саопштењу ФСС.

Ибрахимовић је у октобру напунио 42 године, а током изузетно богате каријере наступао је за Малме, Ајакс, Јувентус, Интер, Барселону, Милан, ПСЖ, Манчестер јунајтед и Лос Анђелес галакси, да би каријеру завршио међу росонерима.

За националну селекцију Шведске одиграо је 120 утакмица и постигао 62 гола.

Чланови Извршног одбора су на седници поздравили одлуку УЕФА да се следећи Kонгрес европске куће фудбала први пут одржи у Београду, 3. априла 2025. године

image