Спорт

Ђенаро Гатузо добио отказ у Олимпику из Марсеља, мења га несуђени шампион Африке

Италијански фудбалски стручњак Ђенаро Гатузо није више тренер Олимпика из Марсеља, пошто је француски клуб одлучио да раскине сарадњу после низа лоших резултата. Нови тренр Олимпика је Жан-Луј Гасе, доскорашњи селектор Обале Слоноваче
Ђенаро Гатузо добио отказ у Олимпику из Марсеља, мења га несуђени шампион АфрикеGetty © Marcus Brandt/picture alliance via Getty Images

Гатузо (46) је на клупу Олимпика сео 27. септембра, али је смењен после мање од пет месеци због серије лоших резултата која је клуб спустила на тек девето место на табели француске Лиге један.

"Олимпик објављује крај сарадње са Ђенаром Гатузом. Kлуб жели да се посебно захвали Ђенару и целом његовом особљу на огромном улагању себе и великом професионализму који су свакодневно демонстрирали. Желимо им срећу у будућности", стоји у клупском саопштењу.

Италијана је на клупи наследио Жан-Луј Гасе (70).

"Велика ми је част што сам се придружио легендарном клубу какав је Олимпик. Једва чекам да почнем да радим са овом групом играча како бисмо се припремили за наредне утакмице и дали све од себе", рекао је Гасе на промоцији.

Француз је недавно смењен са места селектора Обале Слоноваче после окончања групне фазе Афричког купа нација, а после његовог одласка популарни "слонови" су освојили титулу првака "црног континента".

image