Спорт

Мбапе је бивши, али Пари Сен Жермен не тугује – ово су замене за Француза

Спекулације које сада већ трају годинама добиле су потврду у четвртак увече – Килијан Мбапе напустиће ПСЖ
Мбапе је бивши, али Пари Сен Жермен не тугује – ово су замене за ФранцузаGetty © NurPhoto / Contributor

Најбољи фудбалер Пари Сен Жермена саопштио је управи да ће на крају сезоне напустити клуб, потврдио је инсајдер Фабрицио Романо.

Килијан Мбапе је већ седам сезона прва звезда "светаца", више пута је остајао у Паризу и када је већ виђен да одлази, али је сада пресекао и одлучио да промени средину.

Он ће на крају сезоне напустити екипу коју води Луис Енрике и ово ће му бити последња шанса да уради оно због чега је, између осталих, доведен на "Парк принчева" – освајање Лиге шампиона.

Још није познато где ће француски репрезентативац наставити каријеру.

"Виђен" је у Реал Мадриду, који годинама покушава да га доведе, али се поред "краљевског клуба" спомињу и Ливерпул и Арсенал.

С друге стране, у Паризу су спремни дочекали одлуку за коју се може рећи да је очекивана и већ имају два имена која би могла да замене Мбапеа.

Председник Насер ел Келаифи, управа и тренер Енрике би у свом тиму желели да виде Мохамеда Салаха или Бернарда Силву.

И један и други су били на излазним вратима Ливерпула, односно Манчестер ситија, али су ипак остали.

Силва је у међувремену освојио и Лигу шампиона са "грађанима", па у овом тренутку делује да је Египћанин реалнија опција.

Салах је већ дуго на радару клубова из Саудијске Арабије, који спремају невероватне понуде како би га убедили да напусти Енглеску. Такође, у његовом случају, одлазак Јиргена Клопа са меса менаџера могао би да игра велику улогу у одлучивању.

Јасно је да ће ПСЖ морати да нађе адекватну замену за Мбапеа, који је постао најбољи стрелац клуба, као и играча који ће бити носилац читаве екипе.

Поред тога, медији јављају да Енрике током лета жели да доведе и Барселониног суперталента Гавија, који се тренутно опоравља од тешке повреде лигамената колена.

image