Спорт

Гризман жели да буде на Олимпијским играма, ако Атлетико дозволи

Фудбалер Атлетико Мадрида Антоан Гризман изјавио је да му је сан да заигра за репрезентацију Француске на Олимпијским играма у Паризу
Гризман жели да буде на Олимпијским играма, ако Атлетико дозволиGetty © Chris Brunskill/Fantasista

"Монд" наводи да би Гризман могао да буде један од тројице фудбалера старијих од 23 године у саставу олимпијске репрезентације Француске, коју ће у Паризу да предводи селектор Тјери Анри.

"Учинићу све да учествујем на Играма у Паризу. То је нешто изузетно, имати Игре у Паризу", рекао је Гризман, који је одиграо 127 утакмица за селекцију Француске.

Олимпијске игре у Паризу биће одржане од 26. јула до 11. августа.

"Разговараћу са челницима клуба у догледно време, да видим да ли ће ме пустити. Знам своје тело, имамо одличне физиотерапеуте и нема проблема", додао је Гризман.

Један од тројице фудбалера би могао да буде и нападач Пари Сен Жермена Kилијан Мбапе, који је раније изјавио да волео да игра за Француску на Олимпијском играма у Паризу.

"Монд" подсећа да клубови нису у обавези да дозволе својим фудбалерима да играју за репрезентацију, пошто олимпијски турнир није у календару Међународне фудбалске федерације (ФИФА).

"Ако не будем у репрезентацији, бодрићу француске спортисте испред телевизора. Волим да гледам Олимпијске игре са својом децом. Моја ћерка Миа обожава гимнастичарке", додао је нападач Атлетика.

Гризман би током лета требало да игра за селекцију Француске на Европском првенству, које ће бити одржано од 14. јуна до 14. јула у Немачкој.

Он је са селекцијом "триколора" освојио Мундијал 2018. године и Лигу нација 2021.

Француска фудбалска репрезентација је само једном освојила златну медаљу на Олимпијским играма и то 1984. године у Лос Анђелесу.

image