Спорт

Трака која је унела раздор - Мбапе нови капитен, Гризман пред повлачењем из репрезентације

Фудбалер Атлетика Антоан Гризман размишља да се повуче из репрезентације Француске, пошто је селектор "триколора" Дидије Дешан одлучио да капитенску траку додели Килијан Мбапеу, преносе медији у Паризу
Трака која је унела раздор - Мбапе нови капитен, Гризман пред повлачењем из репрезентацијеGetty © Aurelien Meunier

Дешан је после повлачења голмана Уга Лориса из националног тима одлучио да капитенску додели Мбапеу, који ће предводити национални тим у квалификацијама за Европско првенство 2024. године.

Одлука још увек није званична, а могла би да у великој мери кроји будућност ове селекције.

"Разговараћу са играчима који могу да буду капитени, а један од њих је наравно и Мбапе. Све ћете сазнати у четвртак уочи меча са Холандијом. Рекао бих да Мбапе има један квалитет, као додатак на све његове друге квалитете", рекао је Дешан.

Мбапе је до сада одиграо 66 утакмица за Француску и постигао је 36 голова. За заменика капитена је изабран нападач Атлетико Мадрида Антоан Гризман.

Мбапе би капитенску траку први пут  могао да носи у петак на мечу са Холандијом на старту квалификација за Европско првенство 2024. године у Немачкој.

Француски медији наводе да Гризман није задовољан одлуком селектора, те да размишља о повлачењу из репрезентације.

Гризман је био кандидат за новог капитена "триколора", а француски медији подсећају да је сан фудбалера Атлетика био да са капитенском траком предводи саиграче у квалификацијама за ЕП.

Подсећа се и то да је Гризман омиљен у свлачионици због чега је очекивао да буде нови капитен, пошто је за национални тим одиграо 117 утакмица и постигао је 42 гола.

Гризман (32) је осам година старији од Мбапеа, који је за Француску одиграо 66 утакмица и 36 пута се уписао у листу стрелаца.

У групи Б квалификација за ЕП 2024. налазе се Француска, Холандија, Грчка, Република Ирска и Гибралтар.

image