Спорт

Новаков пут у Индијан Велсу пун "мина", али ни другима неће бити лако

Током ноћи је у Калифорнији одржана жреб за први мастерс у сезони на који се најбољи тенисер света враћа после пет година
Новаков пут у Индијан Велсу пун "мина", али ни другима неће бити лакоGetty © Sean M. Haffey

Новак Ђоковић неће имати лак пут до титуле у Индијан Велсу, након што је жребом у том граду одлучено да ће у његовом делу костура бити неколико веома неугодних противника.

Ђоковић, који се враћа у калифорнијску пустињу први пут од 2019. године, слободан је у првом колу, док ће у другом играти са победником меча између Александра Вукића, тренутно 69. тенисера света и квалификанта.

Трећа рунда требало би да донесе окршај са Томасом Ечеверијем, којег је Ђоковић лако савладао у Мелбурну, мада је могуће да га ту сачека и Кинез агресивног стила игре Џиџен Џанг.

Потенцијални ривали у четвртом колу су му Иго Умбер и Томи Пол, момци који играју сјајно од почетка сезоне и који су већ освајали велике пехаре, док би четвртфинале могло да донесе Хуберта Хуркача или Каспера Руда.

У полуфиналу бисмо поново могли да гледамо окршај Ђоковића и Данила Медведева, док су из друге половине жреба за финале "виђени" Карлос Алкараз или Јаник Синер.

Тамо су "упали" и играчи попут Андреја Рубљова, Александера Зверева, Стефаноса Циципаса, Алекса де Минора, Карена Хачанова...

Рафаел Надал ће се у првом колу састати са Милошем Раонићем, који се такође последњих година мучи са повредама – Канађанин је у Индијан Велсу једном играо финале (2016), и још трипут полуфинале.

Потом би могао да има још тежи изазов у виду Холгера Рунеа.

Од осталих српских тенисера – Душан Лајовић игра са Емилом Русувуоријем, па са Френсисом Тијафоом ако победи. Ласло Ђере се повукао због повреде, а Миомир Кецмановић игра са Лоренцом Сонегом, те са Камероном Норијем ако успе да преброди прву препреку.

Ђоковић је петоструки шампион у Калифорнији, али последњи пут славио је још давне 2016. године. После кикса у Мелбурну, где је десетоструки шампион, јавност ће са посебном пажњом пратити Новаков наступ у Индијан Велсу.

Последњи пут је Новак у Индијан Велсу наступио 2019. године, а после тога није прво због пандемије вируса корона, а затим и зато што је у САД био забрањен улаз невакцинисаним странцима.

Први турнир из серије 1.000 на програму је од 4. до 17. марта и игра се за наградни фонд од 8.995.555 долара.

image