Спорт

Звезде Финикса се поклониле Мицићу: Лукав је, скаутирали смо га међу првима

Српски плејмејкер одушевљава у најјачој лиги света у последње време и похвале за њега стижу са свих страна
Звезде Финикса се поклониле Мицићу: Лукав је, скаутирали смо га међу првима© Tanjug/AP Photo/Chris Carlson

Василије Мицић коначно показује у НБА колико је талентован и квалитетан, те је врло брзо постао један од најбољих играча Шарлота.

Мицић је очигледно направио сјајан потез преласком међу "стршљенове" и посебно се истакао у седмици за нама, када је бележио рекордне бројеве.

Кулминација добрих игара стигла је у поразу од Финикса (107:96) у којем је постигао 21 поен (7/12 шут из игре, 0/2 за три, 7/9 са пенала), а уз то имао је и један скок и три асистенције за 30 минута проведених на паркету.

Он је предводио свој тим, да би у центар пажње стигао сјајним дриблингом којим је на паркет "бацио" чувеног Кевина Дурента.

"Лукав је, зна како да игра на својој позицији. Паметан је, искористио је прилике. Срец́ан сам због њега", рекао је Дурент о Мицићу.

Међутим, некадашњи играч Меге, Црвене звезде, Жалгириса, Анадолу Ефеса и Оклахоме, није желео превише да слави због таквог потеза.

"Искрено, имао сам среће да сам реаговао у правом тренутку. Мислим да данас није био нешто расположен за игру. Он је невероватан играч, један од мојих омиљених, један од најталентованијих које сам икада видео."

"Имам 30 година, није то нешто што ће ми променити каријеру, и ја сам био 'на клизаљкама' много пута, поготово откад сам дошао у НБА. Није то велика ствар."

Девин Букер, који је био најбољи међу Сансима са 21 поеном, 11 асистенција и шест скокова, такође је похвалио српског плејмејкера.

"Играо је своју игру, али то смо знали и пре меча. Играо је веома добро и последњу утакмицу. Био је један од момака који је био приоритет на скаутинг извештају, а и даље је играо добро", закључио је Букер.

image
VV inauguration
banner