Спорт

Нови хаос у Турској - навијач ножем кренуо на Тадићев тим, играчи нападнути на терену

Прави фудбалски рат одвијао се у току дерби сусрет турске Суперлиге, а на сву срећу није дошло до страшнијих исхода
Нови хаос у Турској - навијач ножем кренуо на Тадићев тим, играчи нападнути на теренуGetty © Anadolu / Contributor

Турски фудбал добио је нови скандал. Након што је крајем прошле године тамошње првенство било прекинуто због напада клупског функционера на судију, сада су нове шокантне сцене стигле из те земље.

У финишу меча Трабзона и Фенербахчеа, у ком су гости славили 3:2, избио је потпуни хаос јер је у надокнади времена неко са трибина погодио голмана гостију, Хрвата Доминика Ливаковића.

Након тога је настао сукоб фудбалера оба тима, а након меча су испливали детаљи и о нападу једног навијача Трабзона са хладним оружјем у руци за које се чини да се радило о ножу.

Он је са њим у руци трчао ка фудбалерима Фенербахчеа који су се бранили. У читавом хаосу се појавио и снимак из ложе стадиона на којем се види да су представници Фенербахчеа гађали домаће навијаче чашама и тањирима.

Међу играчима Фенербахчеа били су капитен репрезентације Србије Душан Тадић, капитен Босне и Херцеговине Един Џеко, као и бивши играч Манчестер јунајтеда Фред, који је постигао два гола у победи свог тима.

Иначе, и Нигеријац из редова Фенера, Брајт Осаји Самјуел, ударио је једног нападача у читавом хаосу, што се и јасно види на снимку.

image