Спорт

Теодосић направио хаос - унео се судији у лице, па добио искључење

Детаљ са меча Виртус - Ефес је брзо привукао велику пажњу, а у главној улози био је Милош Теодосић
Теодосић направио хаос - унео се судији у лице, па добио искључење© Twitter/screenshot/@BasketNews_com

Није петак вече донело мечеве српских клубова у Евролиги, али јесте избацило једног Србина у први план.

Српски кошаркаш Милош Теодосић искључен је са утакмице Виртус - Ефес због бурне реакције уперене према судији, када је био незадовољан одлуком словеначког арбитра Дамира Јавора.

Ефес је савладао Виртус 85:80 у Болоњи, али главни детаљ са меча одиграо се при резултату 74:69 за актуелног првака Европе. Управо тада је судија Теодосићу свирао фаул у нападу.

Све се одиграло када је Теодосић пао на паркет и ухватио око ноге кошаркаша Ефеса, Амата Мбајеа. Судија Јавор је свирао фаул, српски кошаркаш је од другог судије Емилије Переза тражио објашњење, да би се на све умешао Јавор и тражио од играча Виртуса да се удаљи од његовог колеге.

Теодосић то није урадио. У тим тренуцима је дошло до сукоба, свирана му је техничка грешка, а када му се унео у лице и чак га додирнуо, судија је показао да Србин мора да оде у свлачионицу и да је за њега меч завршен.

Теодосић је до тог тренутка на терену провео 18 минута, уписао је тек шест поена, а лоше је шутирао читаве вечери (0/6 за три поена). Са друге стране, Василије Мицић је убацио 12 поена у редовима Ефеса, којом је првак Европе до тек пете победе у Евролиги ове сезоне.

image