Спорт

Звезда померила меч у Евролиги - за све је "крива" Пиксијева Србија

Црвено-бели ће у ранијем термину дочекати Виртус из Болоње, а све због утакмице фудбалера на Светском првенству
Звезда померила меч у Евролиги - за све је "крива" Пиксијева Србија© Tanjug/Strahinja Aćimović

Кошаркаши Црвене звезде ће Виртус из Болоње у наредном колу Евролиге дочекати раније него што је било првобитно планирано.

Утакмица 11. кола најјачег кошаркашког такмичења у Европи уместо у 19.00 часова почеће 60 минута раније, а све због Светског првенства у фудбалу.

Звезда је затражила од Евролиге да меч против италијанског тима почне у 18.00 часова, пошто се исте вечери (2. децембра) игра меч Светског првенства између Србије и Швајцарске, а који је заказан за 20.00 часова по средњеевропском времену.

Нешто слично су црвено-бели већ урадили, када су Макаби из Тел Авива у четвртак дочекали од 17.30. Након победе против израелског тима, у двоарни "Александар Николић" био је постављен и видео бим, преко ког су навијачи могли да прате меч Србије против Бразила.

Звезда је у серији од три победе у Евролиги и то ће против Виртуса покушати да наставе. Пре тога, међутим, очекује их први "вечити" дерби у сезони, пошто ће у понедељак од 20.00 дочекати Партизан у утакмици АБА лиге.

И фудбалска репрезентација Србије ће тог дана имати обавеза, пошто ће у понедељак већ од 11.00 часова почети њихов можда и пресудни меч против Камеруна.

image