Спорт

Шок у Формули 1 - Ферари узео прва места, Ферстапен није завршио трку

Одвожена је и трећа трка у новој сезони Формуле 1, за Велику награду Аустралије
Шок у Формули 1 - Ферари узео прва места, Ферстапен није завршио тркуGetty © Quinn Rooney - Formula 1 / Contributor

Неочекивани епилог на стази Алберт Парк у Мелбурну, где су прва два места у трећој трци шампионата однели возачи Ферарија.

Иако последњих година нисмо навикли да гледамо возаче Скудерије на највишим позицијама, сада је то био случај, пошто је Карлос Саинц јуниор славио, а одмах иза њега се нашао његов клупски колега Шарл Леклер.

На трећој позицији је био Ландо Норис из Мекларена, а четврти његов тимски колега Оскар Пјастри. Макс Ферстапен је био само један од двојице возача који није завршио трку, пошто је већ после четири круга имао проблема са кочницама.

Други возач који није завршио трку био је Луис Хамилтон, па је седмоструки првак света могао са стране да гледа како тријумф односи његов будући тим, Ферари.

Иначе, пето место заузео је Серхи Перез у болиду Ред Була, а међу 10 најбољих били су још и Ленс Строл, Јуки Цунода, Фернандо Алонсо, Нико Хулкенберг и Кевин Магнусен.

Макс Ферстапен је и даље првопласиран након прве три трке у сезоне, пошто после победа у Бахреину и Саудијској Арабији има 51 бод. Други је Леклер са 47, а Серхио Перез на трећем месту има 46 бодова.

Следећа трка Формуле 1 вози се 7. априла у Јапану, после чега ће возачи у Шангај и Мајами, пре коначног доласка "најбржег циркуса" у Европу.

image