Спорт

Евролигини "Генијални умови" - Жељко Обрадовић поделио кошаркашку филозофију и цртао омиљену акцију

Евролига је покренула нову емисију "Генијални умови", а гост прве епизоде био је најтрофејнији европски тренер Жељко Обрадовић, који је говорио о својим почецима, али и кошаркашкој филозофији захваљујући којој је освојио девет титула шампиона Европе

Жељко Обрадовић је најтрофејнији, а по многима и најбољи европски тренер у историји, па није ни чудо што је Евролига своју нову емисију почела са тренером Партизана као првим гостом.

Тренр Партизана, који је у каријери освојио девет титула шампиона Европе са пет различитих клубова, говорио је о својим почецима и колико му је тада помогао професор Александар Николић.

Жоц је поделио своју кошаркашку филозофију, рекао да се игра много променила откако је почео да се бави тренерским послом и открио да од играча очекује да се прилагођавају ситуацији на терену и играју паметно.

Обрадовић је за гледаоце Евролигиног "Јутјуб" канала нацртао своју омиљену акцију и још једном поновио да од учинка кошаркаша на тренингу у великој мери зависи како ће одиграти утакмицу.

image