Спорт

Обрадовић: Или остајем у Партизану или не радим више нигде

Емотивно је било у "Штарк арени" где је 20.000 навијача Партизана показало шта мисли о тренеру Жељку Обрадовићу
Обрадовић: Или остајем у Партизану или не радим више нигде© KK Partizan

Шеф стручног штаба кошаркашког клуба Партизан Жељко Обрадовић рекао је после велике победе над Ефесом да себе може једино да замисли на клупи црно-белих и нигде више.

Партизан је савладао Ефес 100:90 у 27. колу Евролиге и задржао шансе да се нађе на позицији која води у борбу за плеј-оф.

"Не видим себе нигде, осим у Партизану. Или ћу остати у клубу или више нећу нигде радити. Како ће то изгледати у будућности, то ћемо још видети", рекао је Обрадовић, који има уговор до краја текуће сезоне.

Много је претходних дана било приче о статусу најтрофејнијег европског тренера, помоћи државе коју има клуб из Хумске, као и чињеници да екипа не пружа довољно добре партије ове сезоне.

Међутим, навијачи су показали велику љубав популарном Жоцу и пружили му безрезервну подршку, што је он прокоментарисао након тријумф.

"Поносан сам и срећан што сам тренер клуба који волим. Ово што сам доживео вечерас, али и уопште од мог повратка у клуб, за овакве ствари се ваља родити. Све што радим овде, радим због њих, они су највећа снага клуба. Срце ми је пуно кад видим колико деце долази на наше утакмице."

Кратко је прокоментарисао и дуел у којем су његови изабраници извојевали важну победу и прекинули серију неуспеха у Евролиги.

"Играчи су дали све од себе против једне веома квалитетне која има невероватне проценте. Енергија која је дошла са трибина нам је дала велику снагу. Алекса Аврамовић је одиграо феноменално, није правио брзоплете одлуке, а кад је тако, онда дођу и овакве партије. Свака част и Зеку Ледеју који је одиграо скоро 40 минута, одлични су били и Кевин Пантер и Данило Анђушић, који је био сјајан на тренинзима претходних дана, а иако је дао само два поена, велики допринос је дао и Матеуш Поњитка", закључио је Обрадовић.

Партизан је дошао до 13. победе у Евролиги (14 пораза), док Ефес има скор 11/16.

У наредном колу, следећег петка, регионални шампион гостује код Олимпије у Милану.

image