Спорт

Болан пораз Нагетса, Јокић није могао сам против Минесоте

Кошаркаши Денвера изгубили су на свом терену од Минесоте 111:98 и тако склизнули на треће место на табели Западне конференције НБА лиге. Јокић одличан, али није имао подршку саиграча, па Нагетсе очекује велика борба за прво место на Западу пред плеј-оф

Тешко ове сезоне Нагетси излазе на крај са Минесотом, нарочито када нису комплетни, а Тимбервулвси су однели победу из "Бол арене" - 111:98.

Не само да су однела тријумф са тешког гостовања, већ је Минесота претекла Нагетсе на табели Западне конференције - Вулвси су сада други, а шампиони тек трећи.

Никола Јокић одиграо је одличан меч, боље рећи једини је играо у пораженој екипи - највећи кандидат за МВП награду постигао је 32 поена, уз 10 скокова и 5 асистенција, али је имао и некарактеристично лоше проценте шута.

Џокер је упутио чак 24 шута ка кошу противника из игре, погодио је 11, са слободних бацања био је прецизан 10 од 13 пута.

Џамал Мари је пропустио још један меч Нагетса, а Портер и Гордон убацили су по 14 поена.

Минесоту је предводио Ентони Едвардс са 25 поена, Мајкл Конли је додао 23, а Руди Гобер 21.

Гости су водили током читавог сусрета, на полувремену имали 19 поена предности, да би Нагетси тек у последњој деоници избегли резултатску катастрофу.

Сада три првопласиране екипе на Западу имају по 51 победу - Оклахома Сити, Минесота и Денвер, с тим што прве две екипе имају по 22 пораза, а Нагетси 23.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner