Спорт

Скандал у НБА лиги - млађи брат Јокићевог саиграча оптужен да се кладио на своје лоше партије

Како преноси И-Ес-Пи-Ен, НБА лига је покренула истрагу против Џонтеја Портера, млађег брата Мајкла Портера јуниора, због сумње да је учествовао у низу нерегуларних радњи које подразумевају клађење на себе
Скандал у НБА лиги - млађи брат Јокићевог саиграча оптужен да се кладио на своје лоше партијеGetty © Dustin Bradford

Вест доноси добро обавештени Адријан Војнаровски, који је потврдио да се млађи брат Јокићевог саиграча, а тренутно члан Торонта, налази под истрагом од стране НБА лиге.

Како се наводи, спорна су два меча: један против ЛА клиперса 26. јануара, као и меч са Сакраментом 20. марта.

Први меч постао је сумњив због великог броја уплата на лошу партију Џонтеја Портера, односно на мањи број поена, скокова, асистенција и погођених тројки.

Он је тај меч завршио тек после четири минута, због повреде ока. 

Из једне од најпознатијих кладионица специјализованих за НБА лигу "Драфт кингс", саопштили су да су опкладе на лош меч Портера, донеле тог дана огроман новац једној особи.

Уследио је потом други поменути меч, када се Торонто састао са Сакраментом, а поново је кошаркаш канадског тима имао проблема, због којих је раније морао да заврши меч.

Те вечери је разлог био тај што се Портер није осећао добро.

Друштвеним мрежама кружи и снимак са једне од утакмица, када је кошаркаш постигао тројку од таблу, након чега је имао занимљиву гримасу на лицу.

Остаје да се види како ће протећи истрага, а потом и каква ће бити одлука НБА лиге.

НБА лига је у својој историји имала неколико скандала везаних за клађење.

Према правилу најјачег клупског кошаркашког првенства, играчима је клађење забрањено, а потенцијалне казне за директно, или индиректно клађење јесу или новчано, или чак суспензијом и раскидом уговора.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner