Спорт

Париз бољи од Лондона - од Друге француске лиге до Евролиге за само три године

Kошаркаши Париза обезбедили су учешће у Евролиги наредне сезоне, пошто су се победом над Лондоном (93:85) пласирали у финале Еврокупа укупним резултатом 2:0 у полуфиналној серији
Париз бољи од Лондона - од Друге француске лиге до Евролиге за само три годинеGetty © Alex Davidson

Изабраници Петра Божића нису успели да зауставе расположене госте из Париза који ће тако следеће сезоне играти у друштву најквалитетнијих клубова Европе, а пре само три године су били француски друголигаши.

Ти Џеј Шортс је предводио Париз ка победи са 21 поеном, по 13 су дали Надир Хифи и Себастијан Херера, 11 Џастин Сајмон, а 10 Kолин Малколм.

У редовима Лондона највише поена је дао Метју Морган - 25, а двоцифрен је био и Џордан Тејлор са 17.

У другој полуфиналној серији играће се "мајсторица" за пласман у финале, пошто је турски Бешикташ савладао француски Бург резултатом 82:71 и тако изједначио на 1:1 у серији.

Позајмљени кошаркаш Црвене звезде Марко Симоновић допринео је победи екипе тренера Душана Алимпијевића са 11 поена, шест скокова, три асистенције и две украдене лопте.

Меч одлуке играће се у Француској 3. априла, а победник ће, осим пласмана у финале и меча против Париза за пехар, обезбедити и играње Евролиге наредне сезоне.

Финална серија се игра на два добијена меча и почеће 9. априла, а предност домаћег терена имаће Париз, ко год да му буде ривал у финалу.

image