Спорт

Прети отказивање дисциплине на Олимпијским играма: Париз има проблем са Сеном

Организатори Игара у престоници Француске имају проблем због велике загађености
Прети отказивање дисциплине на Олимпијским играма: Париз има проблем са СеномGetty © Chesnot / Contributor

Пливање у оквиру такмичења у триатлону на Олимпијским играма у Паризу може бити отказано због квалитета воде у реци Сени, изјавио је шеф организационог комитета Игара Тони Естанге.

Претходно је непрофитна еколошка организација "Сурфрајдер фондација" упозорила да је концентрација патогених бактерија у Сени превисока.

Касније су власти париског региона увериле да ће до Олимпијских игара квалитет воде у Сени, где ће се одржати низ такмичења, испунити утврђене безбедносне стандарде. Такмичења у триатлону биће одржана 30. и 31. јула и 5. августа.

"И даље смо уверени да ће се триатлон одржати на Сени јер имамо резервни план. Можемо да одложимо такмичење због кише, можемо да сачекамо боље услове. Тако да смо уверени да ће Сена бити искоришћена за такмичење. Ми можемо да променимо датум и одложимо за период од једног до три дана док све не буде боље. Може доћи до одлуке по којој нећемо моћи да пливамо. Ово је део правила међународне федерације. Наравно, желимо да избегнемо ово", рекао је Естанге.

"Али ризик постоји. Ризик увек постоји. Био сам спортиста. Учествовао сам на светским првенствима која су одложена због поплава. Када се бавите спортом где се ослањате на природне услове, морате да се прилагодите", додао је Естанге.

image