Спорт

Сферопулос: АБА лига је главни циљ, мотивисани смо после тешког пораза у Истанбулу

Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос рекао је пред почетак плеј-офа у АБА лиги да његови играчи морају да одбране предност домаћег терена заслужену првим местом у регуларном току сезоне и истакао да је АБА лига главни циљ клуба
Сферопулос: АБА лига је главни циљ, мотивисани смо после тешког пораза у Истанбулу© Bane T. Stojanovic/ATAImages

Звезда четвртфиналну серију против Студентског центра почиње у понедељак од 18 часова у Арени. Други меч серије заказан је за 22. април у Подгорици, а евентуална "мајсторица" биће на програму 26. априла, опет у Арени.

Уколико елиминише Студентски центар, Звезда ће у полуфиналу играти против победника серије Мега - Цедевита Олимпија.

Звезда има предност домаћег терена све до финала, ако до њега дође.

"АБА лига нам је главни циљ, борили смо се толико да будемо први на табели и имамо домаћи терен. Знам шта се десило прошле године и знам колико је битан домаћи терен, али не мора ништа да значи ако га не одбраните. Морамо бити спремни да се боримо јако у сваком мечу. Плеј-оф је другачији од регуларног дела сезоне. Играмо против Студентског центра, то је тим против којег смо играли пре две недеље, имају добар састав и морамо бити фокусирани", рекао је Сферопулос на конференцији за медије уприличеној пред почетак четвртфиналне серије плеј-офа АБА лиге.

Грчки стручњак рекао је да екипа има екстра мотив после пораза од Ефеса.

"Имамо екстра мотив да после врло тешког пораза у Евролиги реагујемо и да упишемо победу. Морамо реаговати, то је била лоша утакмица, једна од најгорих у историји. Ми смо изнервирани и морамо се вратити добрим партијама и да дамо све од себе.

Сферопулоса радује то што је неколико његових играча добило индивидуалне награде у АБА лиги, Никола Топић и Милош Теодосић су изабрани у идеалну петорку регионалне лиге.

"Имамо квалитет и играче који имају квалитет и радују ме индивидуалне награде, али спорт је тим и битно је да њему иде добро. Успех тима је изнад сваког индивидуалног", закључио је Сферопулос.

image