Спорт

Хрвату се смеје цео свет - у 97. минуту извео један од најгорих пенала које сте видели

Због тог промашаја, Баскијци су забележили пораз који су лако могли да избегну
Хрвату се смеје цео свет - у 97. минуту извео један од најгорих пенала које сте видели© YouTube / screenshot / Arena Sport TV

Фудбалери Осасуне изгубили су 1:0 од Валенсије на домаћем терену у последњем мечу 31. кола шпанске Примере, а трагичар у редовима тима из Памплоне био је Анте Будимир.

Хрватски нападач и лидер Осасуне прокоцкао је шансу да из пенала у 97. минуту донесе изједначење свом тиму извевши један од најгорих пенала последњих година.

Валенсија је славила голом Алмеиде у 18. минуту, али је Будимир дубоко у надокнади времена могао да спаси свој тим и освоји вредан бод. Ипак, уследио је шок.

Будимир је у пресудном тренутку одлучио да изведе "паненку", или бар покуша. Ипак, у тој намери је био толико лош да је мало фалило да ни не шутне лопту, пошто је очито био врло несигуран шта и како заправо жели да уради.

Наравно, овакав катастрофалан покушај је брзо постао виралан на друштвеним мрежама. Осасуна је тако са 39 бодова остала на 11. месту у Примери, док је Валенсија победом скочила на седму позицију са 47 бодова.

Standings provided by Sofascore

image