Спорт

Ћави о судији који је "упропастио меч", Гундоган о скупо плаћеним грешкама

Тренер Барселоне окривио судију за пораз од ПСЖ-а, док је Илкај Гундоган био реалан и рекао да се свака грешка плаћа у Лиги шампиона
Ћави о судији који је "упропастио меч", Гундоган о скупо плаћеним грешкамаGetty © Adria Puig/Anadolu

Барселона је елиминацисана од Пари Сен Жермена у четвртфиналу Лиге шампиона, пошто је на свом терену поражена од ПСЖ-а резултатом 4:1.

Каталонски клуб није изборио пласман у полуфинале ЛШ иако је у првом мечу одиграном прошле недеље у Паризу победио 3:2, а у реваншу повео голом Рафиње.

"Веома сам разочаран и ово је фрустрирајуће за нас зато што смо били у веома доброј позицији, не само после првог меча, већ и након што смо повели и у реваншу. Све је било у нашим рукама и онда смо све то прелако прокоцкали", рекао је Гундоган.

Барселона је меч завршила са играчем мање, пошто је у 29. минуту искључен Роналд Араухо.

"Ако га је фаулирао, онда је црвени картон, али нисам видео успорени снимак. У таквим кључним тренуцима мораш да будеш сигуран да стижеш први до лопте. Боље је и примити гол, него остати са играчем мање. Можда чак нападач не би ни стигао лопту или не би решио ту ситуацију голом. Најтеже је остати са играчем мање и на такав начин добити црвени картон."

Гундоган је рекао да се у Лиги шампиона свака грешка кажњава.

"У Лиги шампиона није битно ко ти је противник, сваки детаљ се кажњава. Жао ми је, веома смо разочарани, имали смо све под контролом", навео је Гундоган.

Тренер Барселоне Ћави Ернандез добио је црвени картон у 56. минуту, а он криви судију за пораз свог тима.

"Судија је све уништио. Променио је ток утакмице и комплетан двомеч. Била је то катастрофа. Нема сврхе причати о утакмици", истакао је Ћави.

ПСЖ ће у полуфиналу ЛШ играти против Борусије из Дортмунда.

image
VV inauguration
banner