Спорт

"Гледао сам Џордана, Кобија, Шека и Леброна - али Јокић је најбољи ког сам видео"

Легендарни амерички тренер је имао невероватне речи хвале на рачун српског центра
"Гледао сам Џордана, Кобија, Шека и Леброна - али Јокић је најбољи ког сам видео"Getty © Andy Cross/MediaNews Group/The Denver Post via Getty Images / Contributor

Никола Јокић наставља да одушевљава љубитеље кошарке својим партијама у НБА лиги, пошто је протеклог викенда повео Денвер ка вођству 1:0 у првој рунди плеј-офа против Лос Анђелес Лејкерса.

Његова сјајна игра донела му је бројне велике похвале, а засигурно највећа стигла је од стране чувеног тренера Џорџа Карла.

Један од само деветорице који је остварио више од 1.000 победа у НБА лиги дао је невероватну похвалу Јокићу, који је тренутно и фаворит за освајање треће МВП награде у најјачој лиги света.

"У кошарци сам 50 година, гледао сам невероватне играче, укључујући Конија (Хокинса), Џулијуса (Ирвинга), Мајкла (Џордана), Тима (Данкана), Шека (О'Нила), КАЈ (Карима Абдул-Џабара), Кобија (Брајанта) и ЛБЈ (Леброна Џејмса). Али с ове тачке, мислим да је Јокић вероватно најбољи играч кога сам гледао да игра кошарку", написао је Карл на "Твитеру".

Истина, Карл је током тренерске каријере најдуже седео на клупи Денвера, па је вероватно донекле и субјективан, али овакве речи засигурно имају велику тежину.

image
VV inauguration
banner