Спорт

Богдан већ мотивисан за Олимпијске игре: Биће забавно играти против "Дрим тима"

Kошаркаш Атланте и капитен репрезентације Србије Богдан Богдановић изјавио је да је мотивисан за предстојеће Олимпијске игре у Паризу
Богдан већ мотивисан за Олимпијске игре: Биће забавно играти против "Дрим тима"Getty © Kevin C. Cox

Богдановић са Атлантом није успео да се пласира у плеј-оф НБА лиге, а капитен српске репрезентације рекао је да је већ мотивисан на олимпијски турнир у Паризу.

Селекција Србија се налази у групи са САД, Јужним Суданом и репрезентацијом из квалификационог турнира, који ће бити одигран у Порторику.

"Већ сам мотивисан за Олимпијске игре. То је посебан догађај. Не верујем да ћемо икада видети те играче да заједно представљају САД. Тако да ће бити забавно такмичити се против њих", рекао је Богдановић у интервјуу поводом клупског завршетка сезоне, пренела је Атланта на друштвеним мрежама.

Kошаркаши Србије су прошле године освојили сребрну медаљу на Светском првенству и изборили пласман у Париз.

"Пре две године имали смо циљ да се пласирамо на Мундобаскет. Тамо смо имали циљ да се квалификујемо на Олимпијске игре. Увек је тако. Сада желимо да се боримо за медаље. То је највећи догађај. Узбуђен сам што ћу да будем део тога, радујем се дружењу и забави са момцима", додао је Богдановић.

Олимпијске игре у Паризу биће одржане од 26. јула до 11. августа, а Србија први меч игра против селекције САД 28. јула.

image
VV inauguration
banner