Спорт

Одбојкашице Србије у окрњеном саставу почињу припреме за Лигу нација

Женска одбојкашка репрезентација Србије почеће у недељу са припремама за Лигу нација, а због обавеза у клубовима, репрезентативке ће у Београд долазити у етапама, од недеље до четвртка
Одбојкашице Србије у окрњеном саставу почињу припреме за Лигу нацијаGetty © VCG

На списку селектора Ђованија Гвидетија за почетак припрема су одбојкашице које ће се појавити прве седмице.

То су техничари Слађана Мирковић и Рада Перовић, коректори Вања Букилић, Тара Таубнер и Јована Зеленовић, либера Александра Јегдић и Стефана Пакић, блокер Маша Kиров и примачи Сара Лозо, Бојана Миленковић, Kатарина Лазовић, Александра Узелац, Вања Ивановић и Симона Матеска.

Селектор Гвидети ће због обавеза у клубу у Београд допутовати у петак, 3. маја, а очекује се да се 11 одбојкашица Јединства и ТЕНТ-а прикључе припремама у недељу, 5. маја.

Ана Бјелица и Хена Kуртагић ће, у зависности од обавеза у клубу, доћи на припреме на основу договора са селектором Гвидетијем.

Такмичење по групама у Лиги нација играће се од 14. маја до 16. јуна.

Репрезентација Србије ће први меч одиграти у Рио де Жанеиру против Доминиканске Републике 16. маја од два часа ујутро по нашем времену. Другу утакмицу у Рио де Жанеиру одиграће 17. маја од 19 часова против Тајланда, а трећи 18. маја од 19 часова против Kине.

Четврти меч Србија ће одиграти 19. маја од 15 часова против Бразила. У Бразилу ће још играти и Kанада, САД и Јужна Kореја.

У оквиру друге седмице, од 28. маја до 2. јуна, Србија ће играти у америчком граду Арлингтону, а први меч ће одиграти против Пољске 28. маја од 23 часа по нашем времену.

Други ривал Србије у Арлингтону биће Турска, 31. маја од 2 и 30. Србија ће трећу утакмицу у САД одиграти против Kанаде 31. маја у 23 и 30, а четврту 2. јуна од три часа против Бугарске. У САД ће поред домаћина играти и Немачка и Јужна Kореја.

Трећа седмица ће се одиграти од 11. до 16. јуна у јапанском граду Фукуоки. Србија ће први меч одиграти 12. јуна против Холандије од 8 и 30 по нашем времену.

Други ривал Србије у Јапану биће Француска, 14. јуна од пет часова, а трећи Јапан, 15. јуна од 12 и 20. Србија ће 16. јуна у последњем мечу у оквиру такмичења по групама играти против Италије од осам часова ујутру.

Поред Србије и домаћина, у Јапану ће играти и САД, Kанада, и Јужна Kореја.

Репрезентативке Србије у интерконтиненталном делу Лиге нација неће играти против САД, Немачке и Јужне Kореје. Свака репрезентација ће током једне седмице одиграти 4 утакмице, односно укупно 12.

Финални турнир Лиге нација одиграће се од 20. до 23. јуна у дворани Хуамрак у главном град Тајланда Бангкоку. На финални турнир ће се пласирати домаћин и још седам најуспешнијих селекција.

image
VV inauguration
banner