Спорт

Брука Евролиге и АБА лиге: Судија Болтаузер украо парфем на аеродрому

Словеначки кошаркашки судија Матеј Болтаузер, нашао се у жижој кошаркашкој јавности због дисциплинског поступка који је Евролига покренула против њега, а све због снимка на којем се види како краде парфем на београдском аеродрому
Брука Евролиге и АБА лиге: Судија Болтаузер украо парфем на аеродромуGetty © Christina Pahnke

Судија који дели правду на утакмицама АБА лиге и Евролиге, на поприлично лош начин привукао је доста пажње.

Наиме, према информацијама "Јурохупса", елитно европско кошаркашко такмичење је покренуло истрагу и дисциплински поступак против Словенца.

На друштвеним мрежама "испливао" је снимак на којем се види како Болтаузер краде парфем са београдског аеродрома "Никола Тесла".

Ситуација се одвила након меча Монака и Партизана у Евролиги, који је одигран пре пет месеци, односно 5. децембра.

Домаћи медији наводе да је Болтаузер тада приведен и да је платио казну, а нове информације говоре да је Евролига покренула дисциплински поступак.

У наредним данима се очекује расплет целе ситуације, али јасно је да Болтаузера очекује неки вид казне од стране Евролиге.

Словенац се бави суђењем од 2003. године и важи за једног од најискуснијих европских судија.

Убрзо су на вест о његовој кражи парфема, на друштвеним мрежама прокоментарисали и одређени кошаркаши.

Мет Џенинг, некадашњи кошаркаш Басконије, Ефеса и Локомотиве, који је оптужио Болтаузера да већ годинама уназад краде, не само на аеродрому, него на евролигашким теренима.

"Човек краде већ годинама! Евролига има велики број сјајних судија, али овај батица је убедљиво најгори и није тешко закључити због чега", написао је Џенинг на друштвеним мрежама.

image