Спорт

Ројевић: Не идемо Шпанцима на црту са белом заставом

Селектор мушке рукометне репрезентације Србије, Борис Ројевић, изјавио је да ће његов тим да пружи максимум на мечевима против Шпаније у баражу за пласман на Светско првенство, које ће бити одржано у јануару 2025. године у Хрватској, Данској и Норвешкој
Ројевић: Не идемо Шпанцима на црту са белом заставом© Rukometani savez Srbije/Pawel Bejnarowicz

Први меч баража за пласман на СП између Шпаније и Србије биће одигран осмог маја у Лалину од 21 час, док је реванш на програму четири дана касније у Новом Саду од 17 сати.

Репрезентативци Србије ће се окупити трећег маја у Спортском центру ФСС у Старој Пазови, а екипа ће у недељу отпутовати у Порто где ће да одради завршне припреме.

Ројевић је изјавио да је свестан квалитета противника, као и проблема са многобројним повредама рукометаша Србије, које су утицале на састав његовог тима.

"Играмо са репрезентацијом која је светски и европски шампион, од последња четири шампионата Европе два су освојили и то довољно говори о квалитету Шпаније. Најтежи могући противник, уз све проблеме са којима се суочавамо 'у свом дворишту'. Већ сада знамо да многи важни играчи неће моћи да нам помогну, услед повреда нећемо моћи да рачунамо на капитена Мијајла Марсенића, Немању илића, Марка Милосављевића, Николу Зечевића, Вукашина Воркапића, Додића, Милића и тако даље", рекао је Ројевић, преноси званични сајт РСС.

"Нажалост, списак је дугачак и то су велики проблеми с обзиром на базу играча коју имамо, али с друге стране, окупићемо неке младе момке који представљају будућност. Ушли смо у процес подмлађивања и стварања тима за наредне четири године, те ће они добити прилику да стекну вредно искуство против једне од три најбоље селекције на свету", додао је селектор Србије.

Ројевић је истакао да ће од сваког играча очекивати позитиван став, жељу, храброст и стопостотну мотивацију.

"Не идемо на црту Шпанцима са белом заставом, борићемо се свих 60 минута и пружити 100 одсто својих могућности. Свесни смо свих мана и врлина, али од оних који буду на терену очекујем да се беспоговорно боре, јер они ће бити оно најбоље што Србија тренутно има на располагању. Биће то и добра прилика за доказивање онима који до сада нису имали значајнију улогу у репрезентацији, а овај двомеч даће нам и многе одговоре за будућност. У Пољској смо одрадили одличну проверу, приморани смо да се прилагодимо тренутној ситуацији и да у јако кратком року извучемо максимум", закључио је Ројевић.

image