Спорт

Партизан доминирао, па морао да стрепи: Будућност пала у "Арени" за 1:0 у полуфиналу

Кошаркаши Партизана повели су са 1:0 у победама у полуфиналној серији АБА лиге, пошто су у Београду савладали Будућност 78:67
Партизан доминирао, па морао да стрепи: Будућност пала у "Арени" за 1:0 у полуфиналу© Dusan Milenkovic/ATAImages

Екипа Жељка Обрадовића у тесном сусрету са мало постигнутих поена успела је да стигне на пола пута до финала регионалног такмичења.

Заправо, Партизан је као небројено пута ове сезоне закомпликовао живот у завршници сусрета, пошто су у једном тренутку у трећој четвртини имали чак 18 поена предности.

Ипак, као да су се тада црно-бели опустили, па су дозволили Подгоричанима да се у последњем минуту приближе на само четири поена заостатка. Међутим, серијом погођених слободних бацања успели су да увећају предност и побољшају утисак.

Најбољи у тиму Партизана био је Зек Ледеј са 15 поена, а двоцифрени су били и Френк Камински са 13 и Алекса Аврамовић и Кевин Пантер са по 11. За Будућност се истакао Јоан Макунду са 14 поена, Кевин Ферел јуниор је додао 13, а Кенан Камењаш 12 поена.

Друга утакмица између два тима заказана је за уторак 7. мај у Подгорици, а евентуална мајсторица би се играла у Београду 10. маја.

image