Спорт

"Све за љубав, све за Партизан" - Жељко Обрадовић продужио уговор са црно-белима

Српски стручњак Жељко Обрадовић потписао је нови, двогодишњи уговор са екипом Партизана и тако озваничио наставак сарадње са црно-белима
"Све за љубав, све за Партизан" - Жељко Обрадовић продужио уговор са црно-белима© ATA Images

Оно што се спекулисало и нагађало месецима, напокон се и десило.

Жељко Обрадовић остаје на клупи Партизана, пошто је са управом "парног ваљка" потписао нови уговор.

У питању је двогодишња сарадња, са опцијом продужетка.

Председник Партизана Остоја Мијаиловић, одлуку о Жељковом новом уговору, саопштио је на ванредној конференцији за медије која се одржала у хотелу "Краун плаза" у Београду. 

Сигурно је да ће останак најтрофејнијег европског тренера, за Партизан значити да ће и наредних година бити део кошаркашке елите, као и да црно-бели имају једну бригу мање.

"Хвала Остоји Мијаиловићу на речима и поверењу да и наредне две године водим Партизан као први тренер. Сви остали у управи клуба су дали сагласност, била је обострана жеља. Ово је мој клуб у коме уживам радећи и ово је прилика да се захвалим свима и играчима, тренерима и осталима из радне заједнице, али посебна захвалност људима из управе који стварно воле Партизан", први су утисци Обрадовића по потписивању новог уговора.

Истакао је Жељко значај навијача у клубу какав је Партизан.

"Диже нас љубав према клубу. Немогуће је изоставити оне због којих се све ради, то је огромна армија навијача Партизана".

Искусни српски стручњак се на клупу Партизана вратио 2021. године, а прошле сезоне је водио црно-беле до титуле у АБА лиги.

Партизан је ове сезоне остао без учешћа у завршници Евролиге, док ће се у полуфиналу АБА лиге, састати са екипом Будућности.

Први меч полуфиналне серије на програму је у уторак од 18.30 часова.

"Утакмице код нас су постале нешто друго. Морамо показати колико ценимо било кога и да се окренемо бодрењу свог тима. Молим све да екипу Будућности дочекају као спортске пријатеље, да се осећају комфорно у Арени. Сви долазе у Арену због љубави према Партизану. Има много деце која са родитељима долазе и морамо им дати пример. Евролига жели да види сјајан амбијент и да будемо пример и нама самима и свим осталим клубовима. Хвала свима још једном, даћу свој максимум, ово је клуб који осећам и волим и срећан сам што ћу своје време провести у Партизану".

Обрадовић споменуо и причу о буџету.

"Када имате амбицију тежите највећим могућим стварима. Амбиција о којој сам причао је да будемо у Евролиги. Нисам ни у сну очекивао да ће бити оволико људи у Арени и да ће са свих страна Европе долазити да гледају Партизан. Ту су навијачи најважнији. Ми смо актери да усреће те људе, а то је највећа срећа, када друге чиниш срећним".

image