Спорт

Дончић води Далас ка новом финалу конференције

Меверикси одбранили домаћи терен у првој утакмици и сада имају предност против најбоље екипе у регуларном делу такмичења
Дончић води Далас ка новом финалу конференције© Tanjug/AP Photo/Tony Gutierrez

Кошаркаши Даласа повели су 2-1 у плеј-оф серији против Оклахоме, пошто су у трећем мечу били бољи резултатом 105:101.

Изабраници Џејсона Кида су потврдили брејк у Оклахоми направљен пре неколико дана и сада имају предност у серији.

У тврдој и неизвесној утакмици у "Американ ерлајнс центру", Лука Дончић и саиграчи су боље почели, али је најбољи тим Запада у регуларном делу сезоне брзо одговорио.

Вратио се Тандер другој четвртини, било је неизвесно све до краја, али је Далас некако успео поново поведе и сачува предност.

Споменути Дончић је завршио са дабл-дабло (22 поена и 15 скокова), али је "икс фактор" био Пи Џеј Вашингтон који је био најефикаснији са 27 поена.

На другој страни, једну од најбољих утакмица од старта плеј-офа је одиграо Шеј Гилџус-Александер (31 поен), али то није било довољно да Оклахома избегне пораз.

Далас сада има прилику да пред својим навијачима дође на корак до финала конференције, другог у овој деценији, пошто је 2022. године изгубио од Голден Стејт вориорса.

У другој утакмици ноћашњег програма, Бостон је узвратио брејком у Кливленду (106:93) и повео 2-1 у полуфиналу Источне конференције.

image