Спорт

Дончић заблистао када је било најпотребније, Далас направио брејк у Оклахоми

Екипа из Тексаса одузела је предност домаћег терена најбољем тиму Западне конференције и сада ће имати прилику да на свом паркету дође до предности
Дончић заблистао када је било најпотребније, Далас направио брејк у Оклахоми© Tanjug/AP Photo/Kyle Phillips

Кошаркаши Даласа изједначили су на 1-1 у полуфиналној серији плеј-офа НБА лиге, пошто су у Оклахоми направили "брејк".

Меверикси су тријумфовали резултатом 119:110 и сада они имају психолошку предност пред наставак такмичења.

Екипа коју води Џејсон Кид имала је предност у првом делу игре, домаћин се вратио, али су гости на крилима Луке Дончића поново повели и успели да се одлепе.

Рутински су привели меч крају и задовољни се враћају у Тексас.

Дончић је заблистао када је било најпотребније и дуел завршио са 29 поена, 10 скокова, седам асистенција, три украдене лопте и једном блокадом.

Исти број поена имао је и Пи-Џеј Вошингтон, који је као "икс фактор" у овом сусрету додао 11 ухваћених лопти и четири успешна додавања.

Двоцифрени су били још Тим Хардавеј са 17, Данијел Гафорд са 13 и Џош Грин убацио 11 поена, док је Кајри Ирвинг додао тек девет, уз 11 асистенција.

Оклахома није успела да развије препознатљиву игру у одбрани, што се одразило и на напад. Стандардно је најефикаснији био Шеј Гилџус-Александер са 33 поена, 12 скокова и осам асистенција, док је Џејлен Вилијамс додао 20 поена.

Серија се сада сели у Далас и трећи меч је на програму у суботу од 21.30 по средњоевропском времену.

У другој утакмици ноћашњег програма Кливленд је такође дошао против брејка, пошто је у Бостону савладао Селтиксе резултатом 118:94.

image