Спорт

Украјинац шампион, Фјури бесан: Дали су му титулу јер му је земља у рату

Усик је славио "на бодове" у сјајној борби, али британски боксер верује да је он тај који је требало да буде победник
Украјинац шампион, Фјури бесан: Дали су му титулу јер му је земља у ратуGetty © Nick Potts - PA Images / Contributor

Украјински боксер Олександр Усик савладао је Тајсона Фјурија после 12 рунди у спектакуларној борби у Ријаду.

Усик је тако постао први боксер од 1999. године који је објединио сва четири најзначајнија појаса у тешкој категорији (ВБА, ВБЦ, ВБО и ИБФ), откако је то последњи урадио Ленокс Луис.

У престоници Саудијске Арабије виђена је сјајна борба у којој се боксери нису штедели, а Фјури је у деветој рунди успео да "прегрми" нападе Усика када се чинило да је био у нокдауну.

Британац је већ у наредној рунди успео да узврати, али до краја сусрета је Усик успео да осигура победу пошто су му судије дале више поена. То се није допало Фјурију, који тврди да је његов ривал славио због политике.

"Усик је добио неке рунде, али сам убеђен да сам их ја добио више. Његова земља је у рату, а људи генерално стају на страну оних који су у рату. Верујем да сам ја добио овај меч", рекао је Фјури одмах после меча у ком је доживео први професионални пораз.

Прилику за реванш или прилику за нокаут двојица тешкаша могли би да имају већ до краја године. Наводно, у уговору који су потписали постоји клаузула о њиховом другом мечу, а постоје најаве да би већ у октобру могли поново да организују тај меч. Тада ће поново на талону бити шампионске титуле свих највећих боксерских организација.

image