Спорт

Мурињо преговара са великаном из Турске, у Истанбулу се чека његов одговор

Португалски стручњак би могао да седне на клупу Бешикташа, али још увек није познато колико је трофејни тренер заинтересован за ту могућност
Мурињо преговара са великаном из Турске, у Истанбулу се чека његов одговорGetty © Alex Pantling / Staff

Потпредседник Бешикташа Хусеин Јуџел потврдио је да је клуб из Истанбула почео преговоре са португалским тренером Жозеом Мурињом, преносе медији у Турској.

Мурињо је тренутно без ангажмана, пошто је почетком године добио отказ на месту тренера Роме.

"Мурињо и ја смо се састали пре месец дана у Истанбулу. Изнео сам му идеју о будућности клуба и какве су нам амбиције у наредним годинама. Он је рекао да му се те идеје свиђају и затражио је да добије одређено време за размишљање", рекао је Јуџел.

Он је истакао да ће Бешикташ пронаћи новац за ангажман португалског тренера.

"Његова цена је између осам и 10 милиона евра годишње и ту финансијску конструкцију ћу успети да затворим, пре свега захваљујући спонзорима. Он је феноменалан тренер и заслужује да буде део нашег клуба. Ако не буде желео да прихвати нашу понуду, онда ћемо морати да пронађемо друго решење", истакао је Јуџел.

Бешикташ се коло пре краја Суперлиге Турске налази на петом месту на табели са 56 бодова. Бешикташ ће 23. маја у финалу Купа Турске играти против Трабзона.

image