Спорт

Шок у Риму - растали се Мурињо и Рома, "Посебни" је већ отишао!

Португалац је окончао свој боравак на клупи "вучице" након две и по године
Шок у Риму - растали се Мурињо и Рома, "Посебни" је већ отишао!Getty © Paolo Bruno / Stringer

Жозе Мурињо више није тренер Роме, након што су се Португалац и римски клуб разишли у уторак ујутро.

Ову вест изненада је потврдио и клуб, који је истакао да је растанак коначан и да он моментално ступа на снагу. Италијански медији тврде да ће његов наследник бити Данијеле де Роси, некада славни капитен Роме.

"Увек ћемо имати сјајне успомене на његов боравак у Роми, али верујемо да је тренутна промена у најбољем интересу клуба", навели су из Роме у кратком саопштњењу.

Претходних недеља се спекулисало да у Роми нису задовољни Мурињовим радом, да екипа не бележи довољно добре резултате, као и да игра тима није на високом нивоу. Ипак, мало ко је очекивао да ће до растанка доћи тако брзо, већ на половини сезоне.

Рома је тренутно на тек деветом месту у Серији А са 29 бодова из 20 утакмица, остваривши тек осам победа. Уз то, екипа је испала из Купа Италије у четвртфиналу од највећег ривала Лација. У Лиги Европе, Рома је била друга у групи, па ће у фебруару играти плеј-оф за пласман у осмину финала против Фејенорда.

Мурињо је са Ромом освојио један трофеј, у Лиги конференције 2022. године, што је био први европски пехар за римски клуб после Купа сајамских градова 1961. године.

image