Спорт

У Русији три клуба желе титулу - Динамо и Краснодар ривали у последњем колу, ту је и Зенит

Борбе за титуле у најјачим европским лигама полако се приводе крају, али мало које такмичење има тако узбудљиву трку за наслов првака као Премијер лига Русије
У Русији три клуба желе титулу - Динамо и Краснодар ривали у последњем колу, ту је и ЗенитGetty © Epsilon / Stringer

Иако већ неколико сезона не даје учеснике у УЕФА такмичењима услед суспензија које су на снази против Русије, у тамошњој Премијер лиги би у последњем колу чак три клуба могла да се боре за трофеј!

Ситуација је следећа - коло пре краја, Динамо из Москве је са 56 бодова тачно три бода испред другопласираног Краснодара, али ће управо ова два тима имати директан окршај у последњем колу 25. маја.

За то време, Зенит тек треба да одигра свој меч 29. кола и ако победе Ахмат у Грозном, доћи ће на 54 бода - један више од Краснодара, али два мање од Динама. У том последњем колу, Зенит ће бити фаворит и против Ростова.

То значи да би наредног викенда чак три тима могла да се боре за титулу, од чега два играју у директном дуелу. Зенит је актуелни шампион, Краснодар је био јесењи првак, а надају се првој титули упркос томе што су сменили српског тренера Владимира Ивића.

За то време, Динамо из Москве је 11 пута био шампион Совјетског Савеза, а на титулу државног првака чекају још од 1976. године.

image