Спорт

"Братски куп" у Москви, у Русију стижу ОФК Београд и Партизан

Део "Братског купа", који се у јулу ове године одржава у Москви, уз два клуба из главног града Русије - Динамо и ЦСКА, играће и београдски ОФК и Партизан
"Братски куп" у Москви, у Русију стижу ОФК Београд и Партизан

Како је саопштено на сајту Партизана, организатори турнира, фудбалски клубови ЦСКА и Динамо, годинама уназад гаје пријатељске односе, стога су ове године одлучили да на турнир позову и своју "фудбалску браћу".

ЦСКА је упутио позив Партизану, док се Динамо одлучио за ОФК Београд.

Објашњено је и како ће турнир функционисати: београдски клубови играју против московских и сакупљају бодове за свој град.

Партизан ће играти против Динама, 3. јула на ВТБ Арени, док ће против братског ЦСКА снаге одмерити 7. јула, на истом месту, чиме ће и затворити турнир.

Победом ће тимови донети три бода свом граду, а у случају нерешеног резултата, приступиће се извођењу пенала после чега ће победник освојити два бода, а поражени само један.

Организатори су истакли и да ће турнир носити све епитете "братског", уз промоцију српске музике, културе, хране и уз могућности куповине и размене сувенира, где ће се у пријатној, фестивалској атмосфери, пре свега подржати спорт, фудбал, неговати пријатељства и традиција.

На промоцији турнира одржаној у Москви, окупљеним новинарима обратио се Саша Здјелар, некадашњи фудбалер Партизана, а сад ЦСКА.

"Срећан сам што ћу се поново сусрести са своја два бивша клуба - Партизаном и ОФК Београдом. Хвала вам што сте ми пружили ту прилику, да се поново сретнемо на фудбалском терену и уједно се видим са својим старим пријатељима", рекао је Здјелар.

Директор маркетинга Партизана, Драган Веланац, захвалио је на позиву у име црно-белих.

"Ово је дивна прилика да се опробамо на терену против сјајних московских екипа. Наравно, на терену ће се одвијати права фудбалска борба, док ћемо се ван терена дружитии током трајања турнира. Шаљем поздраве свима у Русији и Москви и са великим нестрпљењем очекујемо долазак на турнир", истакао је Веланац.

На крају промоције, огранизатори су послали поруку свима у Србији.

"Пријатељи из Србије, очекује нас празник фудбала. Желимо да овим путем позовемо велики број навијача да дођу у Москву и уживају у братском турниру. Циљ је да јачамо пријатељске односе са нашим братским Партизаном и да се, сви заједно, што боље припремимо за нову сезону."

image