Спорт

"Гори" Солун - ПАОК је шампион Грчке: Живковић бриљирао у сезони за памћење

Четврти пут у историји, црно-бели из Солуна су стигли до наслова државног првака
"Гори" Солун - ПАОК је шампион Грчке: Живковић бриљирао у сезони за памћењеGetty © Andrew Milligan - PA Images / Contributor

Фудбалери ПАОК-а нови су шампиони Грчке, пошто су у последњем колу националног првенства победили и тако вратили пехар у Солун после пет година.

ПАОК је до четвртог наслова првака Грчке стигао тријумфом 2:1 на гостовању у солунском дербију против Ариса, а великог удела у освајању трофеја имао је репрезентативац Србије Андрија Живковић.

Некадашњи фудбалер Партизана ове сезоне је у грчкој Суперлиги забележио 10 голова и осам асистенција, а да је имао одличну сезону потврђује и шест голова и три асистенције у Лиги конференције.

Голови Брендона Томаса и Тајсона били су довољни да се савлада градски ривал Арис, а ПАОК је са два бода више окончао сезону у односу на другопласирани АЕК.

Тако ће ПАОК у квалификације за Лигу шампиона предстојећег лета, док ће АЕК и Олимпијакос ће у Лигу конференције, док ће победник Купа Грчке (Панатинаикос или Арис) играти у квалификацијама за Лигу Европе. Ево како је Солун у недељу увече славио титулу:

image