Спорт

Новак и даље хара АТП листом, али догодила се важна промена пред Ролан Гарос

Новак Ђоковић је у понедељак започео 426. седмицу на врху АТП листе, чиме је додатно увећао сопствени рекорд
Новак и даље хара АТП листом, али догодила се важна промена пред Ролан ГаросGetty © Tullio Puglia / Contributor

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић ће ове седмице учествовати на АТП турниру у Женеви након неочекиване одлуке да наступи у недељи уочи Ролан Гароса.

Управо пред почетак другог гренд слема у сезони догодила се важна промена у врху АТП листе која би могла значајно да утиче и на самог Ђоковића.

Наиме, Александер Зверев је после освајања мастерса у Риму направио помак и на четвртој позицији заменио Руса Данила Медведева.

Ово значи да ће Немац бити четврти носилац у Паризу, уколико тамо наступе и Јаник Синер и Карлос Алкараз, који су имали проблема са повредама у протеклом периоду. То значи да би петопласирани Медведев могао да буде Ђоковићев ривал већ у потенцијалном четвртфиналу турнира.

Но, има још неколико дана до жреба за Ролан Гарос и до тада ће бити познато да ли ће сви најбољи играчи учествовати у Паризу. Уколико, рецимо, Синер буде одсуствовао због повреде кука, онда ће Медведев поново бити међу четири најбоља носиоца турнира.

Иначе, Ђоковић би ове седмице могао да мало повећа предност у односу на Синера на врху АТП листе, али ће га у Паризу свакако очекивати јако тежак задатак да одличним резултатом задржи прву позицију. Ево како сада изгледа Топ 10 АТП листе:

image