Спорт

Ђоковић са "Легендом" у руци завршава каријеру

Најбољи тенисер свих времена, који је својевремено на терен изашао носећи маску Дарта Вејдера, прихватио је своју "тамну страну" и добио специјализовано оружје по којем ће бити јединствен
Ђоковић са "Легендом" у руци завршава каријеруGetty © Tullio Puglia / Contributor

Компанија "Хед" објавила да је специјално за Новака Ђоковића креирала нови рекет под називом "Легенда".

Ђоковић већ годинама користи рекет из линије "спид", а сада је добио посебан који ће, према наводима из америчко-аустријског произвођача спортске опреме, користити до краја каријере.

Рекет има завршну обраду у сјајној црној боји, са одређеним матираним деловима, детаљима и Новаковим логоом у белој боји.

У питању је специјални комад опреме посвећен троструком шампиону Ролан Гароса и освајачу 24 гренд слем трофеја.

Према писању специјализованих медија, Ђоковић је блиско сарађивао са Максом Бауером, глобалним менаџером производње и перфоманси рекета компаније "Хед" на развијању линије "спид" откад је постао амбасадор бренда 2008. године.

"Увек је посебно када креирате тако јединствен рекет, а овај се посебно истиче јер комбинује многе ствари које Новак воли", рекао је Бауер у интервјуу за "Форбс".

"Име рекета тако слави Новаков јединствен статус у свету тениса."

Како његова "легенда" расте на терену и ван њега, тако расту и Ђоковићеве преференције према другим детаљима по којима се истиче.

Србин се прошлог месеца, на свечаној церемонији доделе награде Лауреус, појавио са још једним потпуно црним аксесоаром.

Новак је на руци носио "ол блек" сат компаније "Ибло", чије је заштитно лице од 2021. године.

Он је у Мадриду пети пут у каријери проглашен за најбољег спортисту на свету, чиме је оборио још један рекорд.

Што се рекета тиче, није има успешан деби јер је доживео пораз већ у трећем колу мастерса у Мадриду од Алехандра Табила.

Ђоковићеви навијачи ће са "легендом" у рукама моћи да га виде већ ове седмице у Женеви, за коју је прихватио специјалну позивницу. Због лошег почетка године и слабих резултата на шљаци, одлучио се за необичан потез и играће припремни турнир пре Ролан Гароса.

Српски ас брани трофеј на гренд слему у Паризу који је на програму од 26. маја до 9. јуна.

image