Спорт

"Заратило" се у Барси - сукоб Ћавија и Лапорте, навијачи на страни тренера

Тренер фудбалера Барселоне Ћави Ернандез изјавио је да има "глад и амбицију" да и наредне сезоне предводи тим и додао да у наредном периоду очекује разговоре са председником каталонског клуба Ђоаном Лапортом
"Заратило" се у Барси - сукоб Ћавија и Лапорте, навијачи на страни тренераGetty © Eric Alonso

Ћави је у јануару ове године саопштио да ће на крају сезоне напустити каталонски клуб, али се пре месец дана договорио са председником Барселоне Ђоаном Лапортом да остане до истека уговора, односно до јуна 2025. године.

Шпански медији подсећају да се ситуација променила пре неколико дана када је тренер Барселоне рекао да челници клуба морају да уложе значајан новац у реконструкцију тима како би екипа била конкурентна мадридском Реалу.

Лапорта је замерио Ћавију на овим изјавама и наводно најавио да би Барселона на крају сезоне ипак могла да потражи новог тренера.

Навијачи Барселоне су током меча 37. кола Ла Лиге против Раја Ваљекана (3:0) извиждали председника Лапорту.

"Да будем потпуно искрен, није ми се то допало. Оно што желим је да се сви ујединимо, али навијачи су ти који одлучују. Не волим када се неко издваја", рекао је Ћави.

Ћави је истакао да се ништа није променило у његовом статусу и додао да има "глад и амбицију" да и наредне сезоне тренира Барселону.

"Морамо да будемо јединствени. Пре три недеље смо говорили о томе да будемо јединствени и да овај пројекат напредује. Порука је иста, кад будем имао вести да је нешто решено, говорићу о томе. Али, ситуација је иста. Очекујем разговоре у најскорије време. Не свиђа ми се ситуација, не волим овакве ствари", додао је тренер Барселоне.

Барселона се коло пре краја Ла Лиге налази на другом месту на табели са 12 бодова мање од првопласираног Реала.

image